Dragør Info

Nu kommer Natteravnene til Dragør

Tirsdag den 24. januar 2017 blev der holdt et informationsmøde i Hollænderhallen som optakt til etablering af en lokal afdeling af Natteravnene i Dragør.
Natteravnene har nu været i Danmark siden 1998 og findes i ca. 140 andre byer, blandt andet i alle større byer omkring Dragør.
Natteravnene er lokale voksne i alle aldre, men især forældre med teenagere og bedsteforældre, der går rundt i lokalområdet på relevante tidspunkter dag, aften eller nat, i hold på tre m/k, iført den karakteristiske gule beklædning. Den enkelte Natteravn bruger måske 3-4 timer 5-10 gange om året, for at være med, det bestemmer man selv.
Formålet er enkelt – at skabe tryghed blandt de unge, blot ved at være synlige og hjælpe børn og unge med svar på deres større eller mindre personlige problemer – uden at ”sladre” – men i givet fald sikre, at de får professionel hjælp gennem det lokale SSP-system. Samtidig oplever mange byer et stort fald i hærværk o. lign.
Natteravnene er hverken vagtværn eller myndighedernes forlængede arm.
Natteravnene har hverken sociale eller politimæssige beføjelser og griber ikke fysisk ind. Men de er let genkendelige, hvis unge har brug for en hjælpende hånd eller et godt råd fra en gruppe ansvarlige neutrale voksne.
Der er planlagt en lille kursusrække for de frivillige, der har lyst til at være med. Her bliver de rustet til mødet med de unge – selvom det vigtigste faktisk er ganske almindelig sund fornuft. Gennem kurserne får de kommende Natteravne først og fremmest information om Natteravnenes spilleregler og den adfærd, der er internt i Natteravnene og i kontakten med de unge. Men de får også mulighed for en god indsigt i SSP’s, kommunens- og politiets forebyggende arbejde og opgaver samt tilbud til de unge.
Erfaringer med Natteravnene viser, at det er et godt – og billigt middel til at skabe mere lokal tryghed og livsglæde blandt især de unge. At Natteravnene er på gaden, ser de unge og deres forældre som at have en ekstra ven med i byen. Samtidig har man kunne konstatere fald i hærværk og vold på op til 50 %.
Yderligere oplysninger Natteravnene i Dragør:
Anne Søgaard
Tlf. 22 90 71 92
Mail. famsogaard@live.dk
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *